Individuele coaching voor managers en professionals

In de dagelijkse hectiek is het goed soms even stil te staan bij vragen als: ‘Ben ik op de juiste weg?’, ‘Hoe help ik mijn team?’ of ‘Benut ik mijn kwaliteiten wel voldoende?’. Met individuele coaching help ik managers en professionals even stil te staan. Om daarna vol overtuiging de volgende stap te zetten.

Bewustzijn

De huidige tijd met haar continue veranderingen vraagt veel, van teams, individuele medewerkers, managers en professionals. Met steeds meer verantwoordelijkheid voor het werk is het belangrijk bewust te zijn van de keuzes die je maakt en de dingen die je doet in de (beperkte) tijd die je hebt.

Individuele coaching na teamcoaching

Individuele coaching kan een logisch vervolg zijn op teamcoaching. Door de manager na een teamcoachtraject in een aantal sessies te begeleiden, kan het resultaat nog krachtiger en duurzamer zijn. Met deze individuele coaching help ik de manager om de focus en energie in het team vast te houden.

Vrouwelijke managers en professionals

Met individuele coaching begeleid ik veelal vrouwelijke managers en professionals uit diverse organisaties. Mijn ervaring als vrouwelijke leidinggevende in een mannenwereld is daarbij steeds weer heel nuttig. Heb jij werkgerelateerde vragen? Dan coach ik jou graag naar jouw volgende stap!

Tijd voor individuele coaching

Vraag jij je wel eens het volgende af:

  • Waar ben ik mee bezig?
  • Wat raakt me nu echt?
  • Hoe ga ik om met dit conflict met mijn collega?
  • Hoe zet ik mijn volgende stap?
  • Benut ik mijn kwaliteiten wel volop?
  • Hoe loods ik mijn team door deze verandering?
  • Wat moet ik doen om mijn energie terug te krijgen?

Dan is het tijd voor individuele coaching. Neem contact met me op voor een vrijblijvende kennismaking

Persoonlijke intake

Individuele coaching begint altijd met een persoonlijke intake. Tijdens deze intake wil ik een goed beeld krijgen van de vragen, wensen en doelen van de cliënt. Ook vind ik het belangrijk te weten wat er speelt in de organisatie en welke eisen zij stelt aan haar medewerkers, zodat de coaching daarna voor iedereen zo effectief mogelijk is.

Coaching in 6 gesprekken

Samen met de cliënt en eventueel de opdrachtgever, meestal de werkgever, formuleren we de coachvraag. Dit is het startpunt voor de individuele coaching en daarmee werken we gericht naar een helder doel toe. Na de intake zijn over het algemeen 6 gesprekken van ongeveer 1,5 uur voldoende om het doel te bereiken.

Werkgerelateerd

De individuele coaching richt zich op werkgerelateerde vragen, maar die staan bijna nooit op zichzelf. Aspecten uit het verleden hebben hier vaak invloed op. Daar wordt bij stilgestaan zodat er ruimte ontstaat om verder te gaan. Vervolgens focussen we op de toekomst. Oplossingsgericht en voortbordurend op successen uit het verleden laat ik mijn cliënten anders kijken naar hun werkelijkheid en creëer zo meer ruimte voor groei en ontwikkeling.